Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

És un viatge al passat. L'antiga botiga-taller Ducretet-Thomson de la Casa de la Ràdio i la Televisió ens obre les portes d'un antic comerç de venda i reparació d'aparells de ràdio i televisió, tal com era fa 60 anys. Dins d'aquest espai del nostre centre cultural i pedagògic retem homenatge a Eugène Ducretet, un empresari industrial i cientific francès nascut el 1844 i mort el 1915, que va fondar la societat Ducretet el 1864. Una societat que esdevindria Ducretet-Roger, i el 1931, comprada per Thomson, Ducretet-Thomson. Aquesta empresa va comercialitzar durant molt temps aparells de ràdio i televisors amb aquesta mateixa marca. Tots els objectes que es troben en aquesta sala de la Casa de la Ràdio i la Televisió són antics i originals: Els receptors de ràdio i TV, tots els accessoris i peces (resistències, làmpares de ràdio, carcasses...), les antenes, les eines per reparar, els cartells, els anuncis de publicitat, les llibretes, la calculadora... L'estança acull també el fons documental de la Casa de la Ràdio i la Televisió, una biblioteca dedicada a l'audiovisual i a la seva història. Els objectes exposats a l'antiga botiga-taller Ducretet-Thomson procedeixen de la col·lecció de Josep Adolf Estrader i Lídia Nadal així com de les botigues de ràdio i televisió que regentaven els pares del sr. Claude Gombert (de Tonneins) i del sr. Bernard Guerineau (de Samazan).

L'objectiu d'aquest espai de la Casa de la Ràdio i la Televisió és ensenyar als nens l'aspecte que tenien els antics comerços relacionats amb la ràdio i la televisió, despertar en els nostres visitants de més edat el record del que van conèixer en la seva joventut i oferir a totes aquelles persones que vénen a la Casa de la Ràdio i la Televisió una botiga temàtica a on comprar petits regals i records del seu pas per Samazan i de la jornada compartida amb nosaltres.

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook