Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..GRANS PROTAGONISTES DE LA HISTÒRIA DE LA RÀDIO I LA TELEVISIÓ

 

BBC, la reputació i el prestigi per excel·lència

Amplieu la imatgeLa British Broadcasting Corporation (Corporació Britànica de Difusió), més coneguda com a BBC, és la primera empresa de televisió i ràdio del Regne Unit. A més, és la més gran de transmissió de notícies d'arreu del món. Produeix serveis de programes i informació, transmetent a la televisió, a la ràdio i a Internet; sent una de les cadenes de notícies més respectades del món. És independent de controls comercials i polítics operant sota un estatut real que li garanteix la independència. Té una plantilla de 25.500 empleats i un pressupost anual de 4 bilions de £.

Va ser fundada el 18 d'octubre de 1922. Inicialment estava dedicada únicament a serveis de ràdio, fins que el 2 de novembre de 1936 va començar a transmetre programes de televisió de forma regular. La BBC va començar les seves transmissions fora del Regne Unit el desembre de 1932, amb l'objectiu d'unir a les persones de parla anglesa que vivien al que aleshores era l'Imperi Britànic. El rei Jordi V va transmetre el primer missatge nadalenc per ràdio en el que es va dirigir als homes i dones que estan tant aïllats per la neu i pels deserts, que només poden agafar les veus per l'aire.

La companyia, amb John Reith com a director general, va pasar a anomenar-se British Broadcasting Corporation el 1927 quan va ser concedida una carta real i va deixar de ser privada. Va començar a emetre televisió de forma experimental el 1932, convertint-se en un servei regular (conegut com el servei de la televisió de BBC) el 1936. La difusió de la televisió es va suspendre des dede l'1 de setembre de 1939 al 7 de juny de 1946, durant la Segona Guerra Mundial.

La competència va aparèixer per primera vegada el 1955 amb el canal ITV. La BBC va introduir un segon canal de televisió, el BBC 2, el 1964, retitulant l'existent canal BBC 1. BBC 2 va usar la difusió en color a partir de l'1 de juliol de 1967. Des de la desregulació del mercat britànic de la televisió i la ràdio als anys 80, la BBC ha fet front a la creixent competició del sector comercial, especialment a la televisió via satèl·lit, la televisió per cable i serveis digitals de televisió.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook