Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..GRANS PERSONATGES DE LA HISTÒRIA DE LES TELECOMUNICACIONS

 

Alexander Graham Bell (1847-1922) i la controvèrsia sobre la invenció del telèfon

Cliqueu i veure la fotografia real que va inspirar el dibuixAlexander Graham Bell (Edimburg, 1847 – Cape Breton Island, 1922) és recordat per haver inventat el telèfon, tot i que en realitat sembla que no el va inventar, sinó que el va patentar. Va ser el 10 de març de l'any 1876 que va provar definitivament amb èxit els experiments que estava realitzant i va patentar el telèfon. Però sis anys abans, un italoamericà anomenat Antonio Meucci va patentar el mateix invent, al qual ell havia anomenat teletrofonia. Però no tenia diners i mai va poder pagar els 10,00 $ dels costos de registre de la patent. Diuen que els seus papers van anar a parar al laboratori de Graham Bell.

El pare, l'avi i el germà de Bell havien estudiat la pronunciació i la parla, i tant la seva mare com la seva dona eren sordes, cosa que va influir profundament en la seva feina. La seva recerca sobre l'audició i la parla el van portar a experimentar amb audífons, i això va culminar en la primera patent per al telèfon als Estats Units. L'anècdota és que Alexander Graham Bell considerava que el seu invent més famós era una molèstia per la seva feina de científic i no va voler tenir mai un telèfon al seu estudi.

En la seva maduresa, Bell va dedicar-se a molts altres invents, fent contribucions pioneres sobre hidroales i aeronàutica. El 1888, Alexander Graham Bell va ser un dels membres fundadors de la National Geographic Society.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook