Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..GRANS PERSONATGES DE LA HISTÒRIA DE LA TELEVISIÓ

 

John Logie Baird (1888-1946), un dels inventors de la televisió

John Logie Baird (13 d'agost de 1888] - 14 de juny de 1946) va ser un enginyer escocès especialment vinculat al món de la televisió. Fou el primer en aconseguir imatges televisives en moviment i una companyia de la seva creació fou pionera en la difusió de senyal televisiva.

Baird va néixer a Helensburgh (Escòcia) i va estudiar al West of Scotland Technical College (actualment forma part de la Universitat de Strathclyde); i a la Universitat de Glasgow. Els seus estudis foren interromputs per la primera Guerra Mundial i tot i que mai va acabar-los mentrestant fou capaç d'inventar un dels primers televisors electromecànics. A l'actualitat podem trobar una reproducció d'aquest televisor electromecànic creat per l'escocès al Museu de la Ciència de Londres. Posteriorment, durant l'any 1927, Baird va aconseguir transmetre satisfactòriament un senyal entre Londres i Glasgow. Aquest èxit el va motivar a crear la la Baird Television Development Company Ltd, una companyia dedicada a la difusió de senyals de telecomunicacions i que entre els anys 1929 i 1937 va difondre la senyal de la BBC. La BBC i també d'altres clients varen deixar d'usar els sistemes de Baird perquè es basaven en sistemes electromecànics que foren superats per nous mètodes basats en components electrònics (com les de Vladimir Zworykin i els de Philo Farnsworth). Així progressivament els serveis oferts per la seva companyia van ser coberts per la companyia EMI-Marconi que usava, entre d'altres, les patents de Vladimir Zworykin i RCA.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook