Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..RECORDS GRÀFICS DE LA HISTÒRIA DE LA RÀDIO I LA TELEVISIÓ

 

Albert Einstein felicita Thomas Alva Edison a través de la ràdio (1929)

Ampliation de l'imageEl 30 d'octubre de 1929, el diari La Vanguardia va publicar a la portada del seu suplement Notas Gráficas una imatge curiosa. El prestigiós físic Albert Einstein volia tant sí com no felicitar l'inventor nord-americà Thomas Alva Edison pel cinquantè aniversari de la invenció de la làmpara elèctrica. Un estava a Berlín. L'altre, als Estats Units. Gràcies a la ràdio, Einstein va poder fer el seu desig realitat i aconseguir que el seu col·lega americà escoltés per la ràdio la seva amable felicitació.

Albert Einstein (nascut el 14 de març de 1879 a Ulm, Wurtemberg, i traspassat el 18 d'abril de 1955 a Princeton, New Jersey) va ser un físic teòric que va tenir diverses nacionalitats; primer alemany, després apàtrida (1896), suís (1901) i finalment provist de la doble nacionalitat suïsso-americana (1940). Va publicar la seva teoria de la relativitat restringida el 1905, i una teoria de la gravitació anomenada relativitat general el 1915. Va contribuir de manera significativa al desenvolupament de la mecànica quàntica i de la cosmologia, i va rebre el premi Nobel de Física de l'any 1921 per la seva explicació de l'efecte fotoelèctric. El seu treball és conegut fonamentalment per l'equació E=mc2, que estableix una equivalència entre la matèria i l'energia d'un sistema.

Thomas Alva Edison, (nascut l'11 de febrer de 1847 a Milan, Ohio, i traspssat el 18 d'octubre de 1931 a West Orange, Nova Jersey a l'edat de 84 anys) va ser un inventor i empresari americà. Fundador de General Electric, un dels primers imperis industrials mundials, és internacionalment conegut per ser un dels inventors americans més importants i prolífics (ell va reivindicar el nombre rècord de 1.093 invents). Pioner en l'electricitat, divulgador i perfeccionador de tecnologies d'avantguarda, es va autoproclamar també inventor del telèfon, del cinema i de l'enregistrament sonor.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook