Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..RECORDS GRÀFICS DE LA HISTÒRIA DE LA TELEVISIÓ

 

Primera carta d'ajust de Televisió Espanyola (TVE), any 1956

Ampliació de la imatgeUna carta d'ajust és (de fet, era) un senyal de prova de televisió, típicament emès de vegades quan el transmissor és actiu però cap programa no s'està emetent (sovint a la posada en marxa i fi de l'emissió). Utilitzades ja des de l'inici de la televisió, les cartes d'ajust eren cartes originalment físiques a què s'apuntava amb un càmera de televisió. S'utilitzaven per a calibratge, alineació i acarament de càmeres i gravadors. Les cartes d'ajust són avui dia generades per ordinadors, que no depenen de la configuració correcta i de la presència d'una càmera. Les cartes digitalment generades permeten als venedors, als espectadors i a les emissores de televisió ajustar el seu equip per a una funcionalitat òptima.

La carta d'ajust normalment té un conjunt de dibuixos d'alineació per permetre les càmeres de televisió i els receptors de ser ajustats i de mostrar la imatge correctament. La majoria de les cartes d'ajust modernes inclouen un conjunt de barres de color calibrades d'una intensitat cromàtica que permet ser precisament ajustat entre generacions d'alimentacions de cinta de vídeo o xarxa.

Aquesta que veieu a la dreta és la primera carta d'ajust emesa per Televisió Espanyola(TVE) l'any de la seva inauguració (1956). En blanc i negre, evidentment. Aquesta primera carta d'ajust era una cartolina recolzada al damunt d'una cadira i filmada directament per una càmera. Va acompanyar els primers telespectadors de TVE durant només uns mesos. Cliqueu-hi al damunt i podreu veure aquesta carta d'ajust tal com la rebien els espectadors a les seves cases.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook