Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..RECORDS GRÀFICS DE LA HISTÒRIA DE LA RÀDIO I LA TELEVISIÓ

 

Rètol "TSF Ducretet-Thomson" dels anys 40

Ampliació de la imatgeCosta molt de trobar-ne un actualment. De rètols esmaltats com aquest ja no se'n veuen. Entre 1945, just després d'acabada la Segona Guerra Mundial, i 1950, penjaven de les façanes de moltes botigues franceses de reparació i venda d'aparells de ràdio (encara no es podia parlar de tele). L'any 1950, un nou rètol de color verd va substituir aquest model. Per què us parlem d'això en aquesta secció de la nostra web? Perquè la Casa de la Ràdio i la Televisió n'ha recuperat un, que pertanyia a Ets. Guerineau de Samazan. I, des del 22 de març de 2012, se'l pot veure penjat a la façana lateral de la nostra seu. És a la plaça de l'Església, a només deu metres de la casa a on, fa un grapat d'anys, Yvan Guerineau i el seu fill Bernard venien i reparaven tota mena d'aparells de ràdio i televisió. I ara, travessant la porta que hi ha just a sota, els visitants de la Casa de la Ràdio i la Televisió entren en una antiga botiga de venda i reparació d'aparells de ràdio i televisió, com les dels anys 40 i 50, al segle XX.

La placa està en molt bon estat. L'hem protegit i reforçat perquè la seva presència a la façada lateral de la Casa de la Ràdio i la Televisió no la malmeti amb el temps. És una peça de museu que hem recuperat gràcies a la col·laboració de la família Guerineau de Samazan. Un rètol que ens permet, com totes les altres coses que exposem a la nostra seu, explicar la història de la TSF (la Telegrafia Sense Fils) de manera pedagògica i formativa. És una història a compartir, un passat encara molt recent que volem ensenyar a tots els amants de la ràdio i de la televisió, especialment als més joves.

 

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook