Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..SÍMBOLS DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

 

La màquina d'escriure

Ampliació de la imatgeLa màquina d'escriure és un aparell mecànic, electro-mecànic o electrònic amb un conjunt de tecles que en ser pressionades imprimeixen caràcters en un paper. A finals del segle XIX i durant el segle XX la persona que operava la màquina d'escriure era anomenat mecanògraf.La màquina d'escriure té un teclat amb tecles per als diferents caràcters. El mètode pel qual s'imprimeix el paper consisteix que en estrènyer la tecla, una palanca de metall amb el tipus desitjat, colpeja el paper i s'hi interposa una cinta impregnada de tinta. El paper carbó permetia introduir diversos fulls de paper i per tant imprimir diverses còpies alhora. El canvi de línia es realitzava manualment, movent el carro de dreta a esquerra. En el mateix acte, es pressionava una palanca que ho feia girar permetent escriure la següent línia. Des de finals del segle XIX i durant bona part del XX, les màquines d'escriure van ser eines indispensables en els mitjans de comunicació, així com per a molts (si no tots) els escriptors professionals. No obstant això, en els vuitanta els processadors de text en ordinadors personals van reemplaçar gairebé totalment a les màquines d'escriure en les tasques pròpies d'aquestes, si bé segueixen sent populars en els països en desenvolupament.

La màquina d'escriure que podeu admirar a la Casa de la Ràdio i la Televisió (la de la imatge superior dreta) és una Royal dels anys 20. Està posada en la taula de treball de Tintín (exposició permanent "Tintín, periodista").

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook