Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..RECORDS GRÀFICS DE LA HISTÒRIA DE LA RÀDIO

 

L'antiga passió per les targetes QSL

Ampliation de l'imageUna targeta QSL és una variant de targeta postal que les emissores de ràdio (comercials o de radioaficionats) envien als oients que han remès un informe de recepció correcte sobre una de les seves emissions. QSL, en realitat, és "avís de recepció" en la sèrie de sigles de 3 lletres que componen el codi Q, un codi aeronàutic i de ràdio.

L'anvers sol dur el logotip de l'emissora, imatges del país a on aquesta es troba o altres motius. El revers conté un text amb l'avís de recepció de l'informe de recepció, les seves dades fonamentals (com l'hora, dia, freqüència escoltada, etc.), així com una fórmula d'agraïment per l'interès demostrat per part de l'oient en millorar la sintonització de l'emissora. Algunes ràdios, juntament amb la targeta QSL, remeten obsequis tipus banderins, guies del país o població a on està ubicada, material publicitari, etc. Aconseguir el més gran nombre possible de targetes QSL i disposar de les de les emissores més difícils de sintonitzar a causa de la seva distància o a l'escassa potència de la seva emissió és un dels reptes de l'aficionat al diexisme.

Existeixen també les targetes QSL utilitzades pels radioaficionats. En aquest cas, són la prova material de l'existència d'un contacte ("QSO", en el Codi Q), i són necessàries per a l'obtenció de diplomes o per obtenir punts en concursos. Algunes arriben fins i tot a ser objecte de col·lecció. Són enviades per correu normal, dins de sobres, per mitjà d'associacions (Via Bureau) o utilitzant com a conducte un altre radioaficionat a qui s'anomena "QSL Manager". La targeta QSL no ha de medir menys de 8,5 cm x 13,5 cm, ni ser més gran que el format DIN A6 , o sigui, 10,5 cm x 15 cm. En el cas que siguin enviades a través del Bureau (URE a Espanya, ARRL als EEUU, REF a França, etc) no han de passar les mides de 9 cm x 14 cm. Les targetes solen dur en l'anvers imatges relacionades amb el radioaficionat: fotos de la seva estació, dels seus fills, de la seva ciutat, o bé d'ell mateix.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook