Site web en Français Site web en Espagnol Site web en Catalan Rejoignez notre page Twitter Rejoignez notre page Facebook La Maison de la Radio et de la Télévision sur Wikipedia

....Museu interactiu

..OBJECTES PREUATS DE LA HISTÒRIA DE LES TELECOMUNICACIONS

 

Telèfon Stromberg Carlson 101 de l'any 1907

Ampliació de la imatgeAlfred Stromberg i Androv Carlson van ser dos emigrants suecs que, a finals del segle XIX, van treballar per a la Chicago Bell Telephone Company. Aviat es van adonar que els telèfons fabricats per The American Bell Company tenien algunes deficiències i que ells podrien intentar perfeccionar-los. No van fer com molt altres inventors, que dedicaven tot el seu temps a trobar una alternativa als transmissors de carboni. Ells van intentar directament convertir en obsolets els models de The American Bell Company.

L'any 1894 van deixar la Chicago Bell per crear una empresa que es dediqués a produir un telèfon que fos bastant millor. l se'n van sortir. El mercat els va donar una oportunitat. American Bell no estava invertint a les zones rurals dels Estats Units perquè el cost de fer-hi arribar les noves línies telefòniques era massa alt i les expectatives a curt termini de rendibilitzar-lo, nul·les. Un grapat de petites empreses es morien de ganes d'entrar en aquest mercat rural però els feia falta un fabricant i proveïdor de telèfons que estiguessin realment pensats i adaptats per a aquest entorn. Stromberg Carlson, la seu de la qual estava a Xicago, va saber aprofitar l'oportunitat.

Als Estats Units, la gent del camp necessitava un telèfon especial. Les petites empreses es resistien tant com podien a arreglar els aparells dels seus clients rurals perquè els sortia massa car desplaçar-se per anar a fer aquestes reparacions. American Bell s'havia compromès a millorar la qualitat dels seus aparells manufacturats però la veritat és que els seus telèfons funcionaven molt millor quan es connectaven a les xarxes urbanes. Gràcies a la qualitat i a la fiabilitat dels seus telèfons a les zones rurals, Stromberg Carlson aviat es va convertir tan famosa com el seu eslògan "The farmer's friend" ("'L'amic dels pagesos").

Com a resposta a l'aparició al mercat del telèfon 317 de Western Electric, Stromberg Carlson va treure el 1907 el seu model equivalent, el 101, com van fer també altres fabricants. Com el de la WE, el model 101 de Stromberg Carlson tenia una "Cathedral Top" (la part alta del telèfon amb un relleu decoratiu) i un marc dibuixat en relleu a la seva part frontal de fusta. Era més gran que el seu competidor, el 317 de WE. A partir de 1918, The Australian Post Office va comprar moltes unitats del model posterior, el SC 896, que ja no tenia ni la "Cathedral Top" ni el marc en relleu.

Veure la fitxa anterior ... Veure la fitxa següent

 

 

 

 

 

 

....Què és?
....Visites i tarifes
....Exposicions
....Història de la T.S.F.
....Les sales
....Botiga
....El cafè del Museu
....Formació
....Presencial
....En línia
....Centres escolars
....Tallers, excursions
....Producció

....Produccio video

....Internet
....Sobre nosaltres
....Notícies
....Articles de premsa
....Benefactors
....Galeria
....Contacteu-nos
....Dades de contacte
....Com venir
....Accueil

 

Biblioteca Guglielmo Marconi

Escala central

Sala TSF

Plató cuina

L'art dins la Casa

Pati Colombier

El jardinet L'apartament de Tintín Equipament audiovisual

Benvinguts a una nova manera d'entendre la ràdio i la televisió: Didàctica, pedagògica, divertida i interactiva.
PsF 2012 Espace Culturel TSF TSF Network sur Facebook